7 Daagse fotografie en natuurbelevingsreis

Spread the love

Vanaf Málaga en Granada

Andalusië is befaamd om zijn stranden en monumenten, minder bekend daarintegen is het binnenland waarvan bijna 20 procent beschermd natuurgebied is. Waar fotografiereizen worden aangeboden naar verre bestemmingen  zoals Patagonië, Namibië of Ijsland wordt Andalusië vaak ten onrechte overzien, ondanks de indrukwekkende natuur die in vele opzichten niet onderdoet voor die van vele exotische landen. Bovendien is Andalusië relatief dichtbij huis gelegen en heeft het een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen op relatief korte afstand van elkaar. 

In Los Alcornocales vinden we een van Europa´s best behouden oerbossen van sub tropische caracter, met vele mossen en varens die zowel landschap als bomen bedekken, rond een van Spanje meest natte plaatsen (drie keer zoveel neerslag als in Nederland), gelegen op slechts 350 kilometer hemelsbreed van Europa´s droogste plaats; de prachtige ongerepte vulcanische stranden van Cabo de Gata, met minder dan twintig dagen regen per jaar.

Tussen beide gebieden liggen behalve interessante plaatsen als Ronda, Antequera, Granada en Guadix, uitgestrekte middelgebergten met authentieke witte dorpen, gelegen op berghellingen omgeven door dichtbegroeide eiken- en kastanje bossen met spectaculaire herfstkleuren, dichte sparrenwouden, gevormd door zeldzame “Pinsapos” (Spaanse den), een soort die alleen in Málaga en Cádiz voorkomt, en een rijk cultureel erfgoed met o.a. verlaten mijnen en “berberachtige” dorpen. Andere bezienswaardige landschaps ingrediënten zijn het besneeuwde hooggebergte, de spookachtige rotslandschappen, kleurrijke cultuurlandscappen á la Toscane, indrukwekkende woestijnachtige gebieden… Voeg hierbij het uitstekende klimaat en de voor nederlandse begrippen uitzonderlijke licht- en kleurintensiteit en je hebt een waar toeristisch- en fotografisch paradijs, beschikbaar voor diegenen die geïnteresserd zijn in het binnenland van ”hun” Spanje te leren kennen, voor de beginnend of enthousiaste amateur fotograaf tot en met de full-time professionele fotograaf…

Na meer dan 15 jaar intens en professioneel gefotografeerd te hebben en o.a. vijf fotoboeken over Andalusië te hebben gepubliceerd bied ik samen met de ervaren fotograaf Miguel Gil via de fotografiereizen van Al Andalusphototour de opgedane kennis en ervaring in de vorm van workshops en (fotografie) reizen aan.

Deze cursussen en reisbegeleiding worden gegeven in vijf talen (waaronder de Nederlandse) op relatief korte afstand van de Costa del Sol, Luz  y de Alicante in dag excursies (lange) weekenden of 7 daagse reizen.