Fotoreis “Magisch Andalusië”

Spread the love

Workshop landschapsfotografie van 1 tm 8 november 2015

portada

Fotoreis magisch Andalusië onder begeleiding van landschapsfotografen Walter Spoor en Peter Manschot

8-daagse Fotoreis magisch Andalusië zondag 1 tot en met zondag 8 november 2015.

In samenwerking met Het Andere Spanje en Al Andalus PhotoTour.

(€ 1499 per persoon op basis van een 2-persoonskamer)

Boek deze reis via het aanmeldformulier onder aan deze pagina:

All-in foto reis naar het magische Andalusië

Deze foto reis naar het onbekende Andalusië brengt u naar verschillende en zeer gevarieerde landschappen, steden en dorpen. De enorme kleurcontrasten zijn spectaculair. Tijdens uw verblijf logeert u in een luxe grotwoning in Guadix, wat een bijzondere ervaring op zich is. U ervaart er de natuur in één van zijn bijzondere verschijningsvormen!

Tijdens deze reis is overal voor gezorgd. Dit maakt dat u zich volledige kunt richten op het doel van deze reis, namelijk het bezig zijn met fotografie. Het verblijf is op basis van ontbijt, lunch en avondeten. De excursies worden verzorgd door deskundigen op het gebied van fotografie. Ook voor het vervoer is gezorgd. Dit concept zorgt ervoor dat de fotografie centraal kan staan tijdens deze bijzondere reis voor fotografieliefhebbers.

Al Andalus Photo Tour, Natuurinfoto

Deze bijzondere reis is tot stand gekomen in samenwerking met Al Andalus Photo Tour en Natuurinfoto. De reis wordt begeleid door 2 gidsen-fotografen met een enorme passie voor fotografie en een grote kennis van en liefde voor het Andalusische landschap.

Dit landschap heeft een grote aantrekkingskracht door zijn bijzondere verschijningsvormen. Ongekende woestijnlandschappen, ongerepte vulkanische kusten en stranden, besneeuwde bergen, uitgestrekte bossen met prachtige kleuren, spectaculaire rots landschappen, rivieren en meren en een bezienswaardige flora en fauna. Dit en het omvangrijke geologisch en archeologisch erfgoed zijn de ingrediënten van onze rondreis.

Fotogeniek Andalusië

De fotoreis naar het onbekende Andalusië richt zich op het oosten van dit gebied dat in Zuid-Spanje ligt. Het is een gebied met prachtige gevarieerde landschappen zoals een uniek en onbekend woestijngebied, wat, omringd door vijf hoge, veelal met sneeuw bedekte bergketens, een verbazingwekkend contrasterend landschap vormt. We gaan ook naar de  prachtige ongerepte vulkanische stranden van Cabo de Gata, Toscana-achtige agrarische landschappen, verlaten “Berber-achtige” bergdorpen en natuurlijk naar de Sierra Nevada. Spectaculair is het rotsdoolhof van el Torcal de Antequera. Ook een bezoek aan de interessante stad Granada staat op het programma.

Voor meer fotos van Andalusië en de te bezoeken gebieden kijk op: alandalusphototour.org

Mix van natuur, cultuur en fotografie

Deze reis voert ons door de meest gevarieerde en gecontrasteerde landschappen op routes die beginnen waar de wegen van de reisbrochures eindigen, een intense natuurbeleving met een mix van cultuur, fotografie, natuur en etnografie. De reis is erop gericht de deelnemers naar de meest bezienswaardige plaatsen van deze landschappen te brengen, op de meest spectaculaire en fotogenieke momenten.

Dagprogramma

Zondag 1 november:

Aankomst op de luchthaven van Málaga. Transfer naar de comfortabele grotwoningen van Cuevas la Granja in Benalua de Guadix.

1 dag 1 Cuevas La Granja2 2 dag 1 Cuevas La Granja

Maandag 2 november:

Sierra Nevada

Deze reis brengt u vandaag naar de Sierra Nevada, met haar diepe valleien, indrukwekkende uitkijkpunten, uitstrekte bossen met fotogenieke herfstkleuren en de met sneeuw bedekte hoogste bergtoppen van Spanje. De Sierra Nevada is een Unesco Biosfeerreservaat.

 
3 dag2 sierra nevada4 2 dag2 sierra nevada

Dinsdag 3 november:

Sierra de Baza

Vandaag gaan we naar de indrukwekkende hooglanden van de Sierra de Baza met eeuwenoude pijnbomen en verlaten ‘Berber-achtige’ dorpen.

5 2 dag3 sierra de baza 6 dag3 sierra de baza

Woensdag 4 november:

Cabo de Gata

Bezoek aan het ongerepte vulkanische strand van het natuurpark Cabo de Gata, met prachtige stranden en rotskusten, pittoreske vissersdorpen, zoutpannen en vele vogelsoorten. Cabo de Gata staat op de Unescolijst van Biosfeerreservaten.

7 dag4 cabo de gata 8 2 dag4 cabo de gata

Donderdag 5 november:

Het “Toscana” van Andalusië

Bezoek aan het “Toscana” van Andalusië;  locaties van glooiende kleurrijke cultuurlandschappen die qua fotografische interesse niet onderdoen voor de befaamde Noord Italiaanse landschappen.

10 2 dag 5 toscana 9 dag 5 toscana

Vrijdag 6 november:

El Torcal de Antequera

Het fotogenieke El Torcal de Antequera staat voor vandaag op de agenda. Dit grote kalkstenen doolhof met fantasmagorische rotsvormen is indrukwekkend en verrassend door de bijzondere en spectaculaire rotsformaties.

11 dag6 torcal de antequera 12 2 dag6 torcal de antequera

Zaterdag 7 november:

Woestijn van Guadix

Op deze laatste volle dag van deze reis gaan we naar de uitgestrekte en verborgen Woestijn in Guadix met zijn verrassende contrastrijke landschappen.

13 dag 7 desierto gorafe 14 2 dag 7 desierto gorafe

Zondag 8 november:

Ontbijt. Terugreis naar de luchthaven van Málaga voor de vlucht naar Nederland.

 Tijdens de reis zal er een begin- en voortzettings workshop landschapsfotografie worden georganiseerd evenals een workshop (theorie en praktijk) nachtfotografie. Ook zal er veel aandacht worden besteed aan de evaluatie van de fotos van de deelnemers.

 De excursies:

 • worden begeleid door professioneel landschaps fotograaf Walter Spoor van Natuurinfoto en Peter Manschot van Al Andalus PhotoTour, jarenlang woonachtig in Andalusië en auteur van 5 fotoboeken over Andalusië
 • zijn geschikt voor alle niveaus
 • kunnen in een andere volgorde worden uitgevoerd bijv. onder invloed van weersomstandigheden
 • Deze reis gaat door bij een minimum van 8 deelnemers en een maximum van 10 deelnemers. Zes weken voor vertrek wordt beslist of de reis doorgaat.

Prijs:

 • Prijs per persoon € 1499,–
 • Supplement 1 persoons kamer € 120,–

De prijs is inclusief:

 • retourvlucht van Amsterdam naar Malaga
 • ontbijt, lunch en avondeten.
 • excursies verzorgd door deskundigen
 • vervoer

Geadviseerde apparatuur:

 • Camera (spiegelreflex- of systeemcamera, mits manueel instelbaar)
 • Lenzen (groothoek tot tele, eventueel macro)
 • Statief
 • Draadontspanner (afstandsbediening)
 • Grijs- grijsverloop en polarisatiefilter
 • Reserve accu(s) en geheugenkaart(en)
 • Regenhoezen voor de apparatuur (tegen vocht en stof)
 • Natuurbestendige kleding, goed schoeisel

MELD U HIER AAN! 

15 16