PETER MANSCHOT

Spread the love

Geboren in Holland, advocaat van beroep en autodidact in de fotografie, in deze laatste hoedanigheid heeft hij de afgelopen vijftien jaar doorgebracht met het fotograferen van het natuurlandschap van Andalusië. Deze hobby die begon als een manier van het overbrengen van zijn ervaringen in de bergen, werd al snel een full time professionele bezigheid die o.a. leidde tot de publicatie van vijf fotoboeken.

Zijn werk concentreert zich op het fotograferen van landschappen op een exacte gekozen moment met veel aandacht voor het magische, mystieke en spookachtige element in zijn fotografie. Hij verblijft vaak een aantal dagen continu op de geselecteerde locaties om zo veel mogelijk zich één te voelen met het landschap en zo meer diepgang in zijn foto´s te kunnen creeren.

Deze manier van fotografie – en natuurbeleving heeft hem een grote kennis over de Andalusische landschappen en hun meest interessante momenten gegeven (compositie, licht, juiste tijdstip en sfeer…),  opgedane ervaring die hij in de fotografische tours en workshops deelt.

Een selectie van zijn werk is beschikbaar op:

www.petermanschot.com